Tallinn kavandab Mustpeade maja teemal rahvaküsitlust

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustpeade maja fassaad.
Mustpeade maja fassaad. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kavatseb Mustpeade maja teemal korraldada rahvaküsitluse.

Linnapea Edgar Savisaar teatas tänasel pressikonverentsil, et linnavalitsus võtab 15. augusti istungil üles küsimuse Mustpeade maja referendumist. «Valitsuse otsus on küll kohtusse antud, aga me arvame, et siin on avalik huvi. Nii et me oleme seisukohal, et korraldame selles küsimuses referendumi,» sõnas Savisaar.

Ta ei täpsustanud, mida kavatseb linnavalitsus referendumil elanikelt küsida ning mida saadud vastusega peale hakkab.

Valitsus jättis 28. juunil rahuldamata Tallinna linna taotluse Mustpeade maja kui olulise kultuuriobjekti tagastamata jätmiseks. Tallinna linn on seisukohal, et selline korraldus on õigusvastane ning esitas juulis halduskohtule valitsuse otsuse peale kaebuse.

Vara tagastamise avalduse esitas Bruderschaft der Schwarzenhäupter aus Reval e.V, kes Tallinna linna hinnangul ei ole samuti õigustatud vara tagasi saama, sest põhikirjalise tegevuse katkemise tõttu ei saavat see olla vara endise omaniku õigusjärglaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles