ERR: Pirita elanikud ei lepi piirkonna täisehitamise plaaniga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pirita TOP Spale ja jahisadamale. 
www.taevapiltnik.ee.
Vaade Pirita TOP Spale ja jahisadamale. www.taevapiltnik.ee. Foto: Andres Tarto.

Harju maavanem Ülle Rajasalu kinnitas Pirita TOPi detailplaneeringu, millega läheb purjespordikeskuse ümbrus äri- ja elamuhoonete ehitusalaks, aga kohalikud on endiselt kauni merevaatega piirkonna täisehitamise plaani vastu.

Pirita TOPi planeering hõlmab purjespordikeskusest linna poole jäävat ala, kus praegu on rehvitöökoda, parklad ja haljasala ning mis kinnitatud planeeringuga on ette nähtud äri- ja elamupindadeks. Ligi 10 aastat on aga kohalikul tasandil käinud võitlus selle nimel, et legendaarse olümpiapurjespordikeskuse ümbrus jääks merele avatuks ning rahvale kasutada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegelikult on nii, et arendaja vastavalt detailplaneeringule ehitab sinna välja rannapromenaadi pikenduse, ehitab sinna suhteliselt suure sotsiaalala välja, mis pärast antakse tasuta linnale üle,» ütles Pirita TOPi ala arendaja Aivar Tuulberg

Arhitektide liidu liige Jüri Lass, kes juba aastaid on selle rannaäärse ala täisehitamise vastu olnud, leiab, et konkreetsete projektidega peaks veel ootama ning keskenduma pigem korralikule haljastusele ja pargiala rajamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles