Omavoliliste bussirajamärgistustega hakkab tegelema politsei

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavolilised bussirajad Nõmme mäel.
Omavolilised bussirajad Nõmme mäel. Foto: Laura Oks

Tallinna transpordiamet teeb politseile avalduse Nõmme mäe autoteele omavoliliselt maalitud bussirajamärgistuste osas, et süüdlased üles leida.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles Postimehele, et on teadlik Nõmme mäel Ehitajate teele omavoliliselt maalitud bussirajamärgistusega.

«Omavoliline liiklusmärkide paigaldamine või teekatte märgistamine on rangelt karistatav,» kinnitas Rüütelmaa.

«Teine asi on see, et niisugune tegu on lubamatu, kuna sellega võidakse põhjustada liiklusõnnetusi. Kui mõni naljahammas hakkab omavoliliselt liiklusmärke paigaldama, mille tulemusel võivad liiklusõnnetused juhtuda ning tagajärjed võivad kurvad olla, siis see inimene otsitakse üles. Antud juhtumi kohta teeme ilmselt politseile avalduse.»

Ta lisas, et peale omavolilise bussiraja märgistamise oli bussirada tähistav liiklusmärk õigusvastaselt paigaldatud ka Nõmmel Lääne tänavale. Süüdlaste leidmiseks vaadatakse üle nii ristmiku- kui linna turvakaamerate lindid. See võtab aega, kuid Rüütelmaa sõnul on olemas reaalne võimalus, et leitakse üles teo toime pannud inimene või tuvastatakse tema sõiduk.

«See on igal juhul vastutustundetu käitumine ning see ei näita ka kõige kõrgemat intelligentsi taset,» ütles Rüütelmaa.

Transpordiamet annab sisse tellimuse ning omavoliliselt maalitud bussirajamärgistused kõrvaldatakse võimalikult kiiresti. Kui süüdlane üles leitakse, siis peab tema selle töö kinni maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles