Politsei on Tallinnas lahendanud seitse kasiinoröövi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiinod huvitavad viimasel ajal lisaks mänguritele ka röövleid.
Kasiinod huvitavad viimasel ajal lisaks mänguritele ka röövleid. Foto: Raigo Pajula.

Politsei on kolme aasta jooksul Tallinnas sooritatud kasiinoröövidest lahendanud seitse, enamiku kuritegude puhul pole aga uurijad kahtlusalusteni seni jõudnud.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul on alates 2006. aastast Tallinnas toimunud 26 kasiinoröövi.

Süüdimõistva kohtuotsuse on seni saanud vaid üks kurjategija, Karmo Tamm, kes pani esimese kasiinoröövi toime 2006. ja teise 2007. aastal. «Kokkuleppemenetlusega on kohtusse saadetud praegu samuti üks isik, 25-aastane Sergei, kes röövis süüdistuse kohaselt mullu 8. oktoobril Ümera tänaval asuvat Cityclubi kasiinot. Kohtuistung on määratud aprilli,» ütles Rannajõe BNS-ile.

Politseil on õnnestunud lahendada ka mullu 9. aprillil Ümera tänaval asuva Cleopatra kasiino rööv, millega seoses on kaks meest vahi all. Veebruaris tabati aga naine, keda kahtlustatakse koguni kolmes kasiinoröövis ehk mullu 22. novembril ning tänavu 14. jaanuaril ja 2. veebruaril sooritatud kuritegudes.

Kui kasiinoröövide laine alguses toimus mitu kuritegu, kus röövel kasutas relvana süstalt, siis hiljem on ähvardamiseks kasutatud peamiselt püstolisarnast eset. «Viimane süstlaga rööv jäi 2008. aasta esimesse poolde. Samuti on ühel korral ähvardatud klienditeenindajat noaga,» ütles Rannajõe.

Tema sõnul võib röövide ühisteks joonteks nimetada relva või relvataolise eseme ja maski kasutamist ning ka seda, et rööv pannakse reeglina toime öisel või varahommikusel ajal. Mõned korrad on kurjategijad kasiinotöötaja suhtes ka reaalselt füüsilist vägivalda kasutanud.

«Avastatud kuritegude puhul ei ole ühelgi korral kasutatud päris relva, vaid tegemist on olnud kas püstoli makettide või gaasi- ja õhupüstolitega. See aga ei tähenda seda, et kasiinotöötajad võiksid tulevikus võimalike rünnakute korral kindalt eeldada, et tegu pole päris relvaga,» ütles Rannajõe.

Avastatud röövide puhul on politsei tuvastanud, et kurjategijad on õnnemängukohtadega seotud olnud ning seda alates üksikutest mängimas käimistest kuni hasartmängusõltuvuseni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles