Tallinna opositsioon süüdistab Keskerakonda järjekordses seaduserikkumises

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer volikogu istungil.
Remo Holsmer volikogu istungil. Foto: Peeter Langovits.

Reformierakonna hinnangul rikub keskerakondlik Tallinna linnavalitsus täna algatatud ühe valimisringkonna moodustamisega taaskord Eestis kehtivaid seadusi.


«Kohaliku omavalitsuse valimise seadus ütleb, et Tallinnas moodustab volikogu valimisringkonnad linnaosade kaupa, lähtudes põhimõttest, et ühes linnaosas moodustatakse üks valimisringkond,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

«Ühe ringkonna moodustamise ettepanekuga sai lõpliku kinnituse Keskerakonna kahepalgelisus Tallinna haldusreformi küsimuses. Reformi algatamine ja kulude kokkuhoid oli täielik häma. Keskerakonna tegelikuks eesmärgiks on ikkagi vaid soov moodustada Tallinnas üks valimisringkond,» lisas ta.

«Kui linnaosade kaotamise eelnõuga rikuti kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, mille järgi ei tohi eelarveaasta sees muuta linnaosa valitsuste volitusi ega eelarveid, siis ühe valimisringkonna moodustamisega minnakse vastuollu valimisseadusega,» täpsustas Holsmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles