Esindusväljaku maa ajas linna ja riigi tülli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalune krunt Kaarli puiesteel.
Vaidlusalune krunt Kaarli puiesteel. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on keskkonnaministeerium valmis avalikuks kasutuseks ette nähtud maatüki pigem maha müüma kui tasuta linnale võõrandama.


Võrk saatis täna keskkonnaminister Jaanus Tamkivile kirja, milles palub mitte algatada Kaarli puiestee 4a asuva kinnistu müümiseks avalikku enampakkumist kuni pädeva otsuse langetamiseni. Tegemist on Toompea tänava ja Kaarli puiestee nurgal oleva hiljutise haljasalaga, kus vanasti asus Võiroosi nimeline kohvik.

Abilinnapea juhib kirjas tähelepanu asjaolule, et riigivara seaduse kohaselt otsustab riigivara tasuta võõrandamise Riigikogu komisjon. «Paraku ei pea keskkonnaministeerium pealinna keskväljaku ümberkujundamiseks vajaliku Kaarli pst 4a maatüki tasuta võõrandamist Tallinna linnale põhjendatuks,» nentis Võrk.

Ministeerium näeb asja hoopis teises valguses. «Keskkonnaministeerium ei ole varem teinud Riigikogu majanduskomisjonile ettepanekut võõrandada kohalikule omavalitsusele tasuta ärimaad. Riik on ärimaid valdavalt oksjonil müünud,» selgitas ministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu.

«Seni, kuni linn jääb selle seisukoha juurde, et ta annab tasuta riigilt saadud ärimaa erafirmale, ei saa riik nõustuda sellise seadusevastase maa eraldamisega kohalikule
omavalitsusele,» selgitas Merisalu ministeeriumi keeldumist.

Ta lisas, et keskkonnaministeerium menetleb täna linnalt saabunud taotlust ja teeb
seejärel oma otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles