IRL ja SDE tahavad Tallinna liikluse asjus kokku kutsuda linnavolikogu hädaistungi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi fraktsioon nõuab drastiliste liiklusmuudatuste tõttu erakorralise linnavolikogu istungi kokkukutsumist.
IRLi fraktsioon nõuab drastiliste liiklusmuudatuste tõttu erakorralise linnavolikogu istungi kokkukutsumist. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavoliniku Madis Kübara (IRL) sõnul peab linnavalitsus andma kiiresti põhjalikke vastuseid, millistel analüüsidel senised liikluskorralduse muudatused baseeruvad ning millised muudatused on liiklejaid veel ees ootamas.


«Üks on selge, miks siiamaani on Tallinna tänavad joonimata. Valge värv kulub bussiradade märgistamiseks. Linnavalitsuses istuvad ignorantsed ja autokraatlikud valitsejad, kes leiavad, et nad ei pea kellelegi oma tegevuse kohta vastuseid andma. Selline tendents on väga ohtlik ning seetõttu soovime kutsuda kokku erakorralise volikogu istungi, kus linnavalitsusel on võimalik selgitada liikluskorralduse muudatusi,» ütles Kübar.

Kübara sõnul on ühistranspordi arendamine iseenesest igati tänuväärne tegevus. «Siiski ei tohi see toimuda massilise autoradade ärakaotamise teel. Linn ei ole suutnud välja ehitada alternatiivseid võimalusi, et autojuhtidel oleks võimalus liiklemisel vältida kesklinna. Ülemiste ristmiku ehitus venis aastaid, Põhjavälja ehituse algus on tänaseni suur küsimärk. Mitmed tänavad, mis hajutaks liikluskoormust, muutuvad iga päevaga aina sarnasemaks kuumaastikuga.»

Linnavolinik Kübar kutsub volikogu esimeest ja volikogu opositsiooni üles andma oma nõusolekut seoses volikogu erakorralise istungi kokkukutsumisega esimesel võimalusel. Volikogu istung on võimalik kokku kutsuda, kas volikogu esimehe ettepanekul või vähemalt neljandiku volikogu koosseisu ettepanekul nende poolt tõstatud küsimuse arutamiseks.

Volikogu SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul keeldub linnavalitsus juba teist aastat täitmast volikogu otsust, mis nägi ette ühistranspordi valdkonna uue, tervikliku arengukava esitamist. «Täitevvõim ei suvatse lihtsalt oma tööandja otsust täita. Veelgi hullem, ilma volikogu otsuseta on asutud viima ellu rahamahukat tasuta ühistranspordi ideed. Tallinna demokraatlik juhtimine on jõudnud väga tõsisesse kriisi,» rõhutas Juske.

Juske hinnangul on ühistranspordi eelisarendamine iseenesest õige suund, kuid eeldab terviklikku planeerimist ja avalikku arutelu. «Täna seda tehtud ei ole. Nii on euroopaliku linnakeskkonna asemel tulemuseks totaalne liikluskaos, mille suunas Tallinn linnavalitsuse viimaste sammude taustal vääramatult liigub.»

Sotsiaaldemokraadid peavad samuti vajalikuks ühistranspordi teemal linnavolikogu erakorralise istungi kokku kutsumist. Ka on fraktsioonil kavas pöörduda linna ombudsmani poole, saamaks hinnangut linnavalitsuse volikogu otsuseid eirava käitumise kohta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles