Keskerakond annab Jaak Juske kohtusse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Liis Treimann.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal teatas, et erakond nõuab kohtu kaudu sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna esimehelt Jaak Juskelt avalikku vabandamist tema esitatud valesüüdistuse tõttu.


Jaak Juske väitis eilses Kanal 2 «Reporteri» uudistesaates, et suur osa Keskerakonna rahast Tallinnas on saadud kuritegelikul moel, teatas Keskerakond.

«Juske käitub nagu kroonilise tähelepanuvajaduse all kannatav teismeline, kes on valmis kõigeks, et meediasse pääseda. Ta võtab sõna igal võimalusel ja ükskõik mis küsimuses, sõltumata sellest, kas ta absoluutselt teemat valdab ning järjekindel avalikkusele valetamine on muutunud tema meelistegevuseks,» kommenteeris Priit Toobal.

«Hoolimata asjaolust, et Jaak Jusket niikuinii tõsiselt ei võeta, kehtivad ka tema jaoks teatud piirid ning sotsiaaldemokraatide ühe juhtiva poliitikuna tuleb tal oma sõnade eest vastutada,» teatas Toobal. «Seetõttu otsustas Eesti Keskerakond anda Jaak Juske laimu ja vale levitamise eest kohtusse ning nõuame temalt avalikku vabandamist Keskerakonna ees.»

Keskerakond annab homme Harju maakohtule üle vastavasisulise avalduse.


Jaak Juske loodab, et Keskerakond tegelikult ei mõtle teda kohtusse kaevata, sest ta ei ole kusagil öelnud, et suur osa Keskerakonna rahast Tallinnas on saadud kuritegelikul moel.

«Küll ütlesin eile Kanal 2 Reporteri uudistele, et «väidetavalt on suur osa Keskerakonna rahast Tallinnas saadud kuritegelikul moel». Kui mind selle lausejupi eest kohtusse kaevatakse, on selge, et Keskerakond üritab eitada kõigile teada fakti, et prokuratuur kahtlustab mitut Tallinna linnaga seotud keskerakondlast korruptsioonis,» ütles Juske.

«Väidetavalt liikus detailplaneeringute kiirema menetlemise eest saadud altkäemaks Jüri Vilmsi sihtkapitali arvele. Vilmsi sihtkapital annab aga teatavasti välja Keskerakonna häälekandjaid. Lõpliku sõna peab antud kriminaalasjas ütlema kohus,» lisas Juske.

Juske sõnul häirib Keskerakonda see, et ta on opositsioonipoliitikuna paljastanud mitmeid praeguse linnavõimu kahtlaseid tehinguid. «Ausalt öeldes ootaks hoopis Keskerakonnalt vabandust Tallinna linna maine pikaajalise kahjustamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles