Hiiu haigla parkla seisab parkimistasu tõttu kasutuna

Tiina Kaukvere
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigla lähedal elava Indrek Heina arvates ei ole piirkond siiski nii populaarne parkimiskoht, et patsientidele juurdepääsu tagamiseks tuleks parkimine kõigile tasuliseks muuta.
Haigla lähedal elava Indrek Heina arvates ei ole piirkond siiski nii populaarne parkimiskoht, et patsientidele juurdepääsu tagamiseks tuleks parkimine kõigile tasuliseks muuta. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme metsade all Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) Hiiu korpuste juures küsib Citypark alates sellest aastast tasu, mida tuleb ühe tunni eest maksta 60 senti ja ühe ööpäeva eest kolm eurot ja 20 senti.


Parkimise tasuliseks muutmist põhjendab PERH vajadusega tagada patsientidele, patsiente teenindavatele sõidukitele ja haigla personalile mugav juurdepääs parklatesse. Samas kinnitavad ümbruskaudsed elanikud, et kui varem oli näiteks naha- ja suguhaiguste keskuse ees 69 autot mahutav parkla pea alati täis, siis nüüd seisavad seal vahel mõned üksikud autod.

Parkimistasu maksmise asemel jätavad juhid oma auto hoopis ümbruskaudsete tänavate äärde, kus saab parkida tasuta. Nii on pikad autojorud sageli näiteks Hiiu ja Tähe tänava ääres.

Tähe tänaval elav Marko Kompus ütles, et vahest on nende maja ees mõlemad teeääred täis, samal ajal kui parkla on tühi. «See segab küll – miks autod peavad minu maja ees seisma, kui need võiks parklas olla?» küsis Kompus, kes on pikalt Nõmmel elanud, kuid Tähe tänavale kolis tänavu. «Parkla on alati tasuta olnud, ma ei osanud aimata, et siin selline probleem võib tekkida.»

Samuti Tähe tänaval elava Marti Schmidti sõnul pargitakse tänavad vahel nii umbe, et kahel autol on raskusi teineteisest möödumisega. Tema sõnul kaovad autod õhtupoolikul, kui haigla suletakse. Lehola tänava elanik Indrek Hein nentis, et kõige raskem on talvel, kui tänavatel on lisaks parkivatele autodele ka hanged, ja suve lõppedes, kui liiklus tiheneb.

Citypark Eesti OÜ juhatuse liige Margus Risti kinnitas, et mõistab elanike muret. «Aga kummaline on kohalikel elanikel näidata näpuga haiglale või isegi Cityparkile,» ütles ta. «Ega PERH ei ole parkimist ära keelanud või kehtestanud ebamõistlikult kõrgeid parkimistasusid.»

Risti kinnitusel teeb valiku parkida oma sõiduk eramute ette ümberkaudsetele tänavatele ikka konkreetne sõidukijuht. «Seda isegi olukorras, kui parklas on nüüd tõesti ruumi,» lisas ta.

Indrek Hein seda siiski niimoodi ei näe. «Mina ise pargiks ka tee äärde, kuna see on põhimõtte küsimus – miks peaks siin metsa sees parkimistasu maksma? See on väga kummaline,» arvas ta.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuhi Inga Lille sõnul ei saanud tasuta parkimine Hiiul enam jätkuda, kuna haiglahoonete ümbruses nappis parkimiskohti nii haigla patsientidele, külastajatele kui ka töötajaile.

«Segaduste vältimiseks on parkimisteenuse formaat ühtlustatud kõikide Põhja-Eesti regionaalhaigla haiglate juures, kus on kehtestatud tasuline parkimine,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles