Rannavalvel on suvel käed tööd täis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvur Stroomi rannas 1. augustil rahustamas üksi jäetud imikut.
Rannavalvur Stroomi rannas 1. augustil rahustamas üksi jäetud imikut. Foto: G4S

Üle Eesti 15 rannas suvitajate turvalisust tagav G4S rannavalve on kahe suvekuu jooksul lahendanud 3295 avaliku korra ja heakorra rikkumist, neist 2340 juulikuus.

«Jätkuvalt on rannavalvuritele suurimaks peavalutekitajaks mõõdutundetult napsu võtnud rannalised ning klaastaaraga randa tulnud suvitajad,» ütles G4S rannavalve juht Henry Seemel. «Juulikuu viimane päev pakkus selle kohta ilmeka näite, kui Tallinnas Stroomi rannas tuli päästa korraga kahte uppumisohtu sattunud purjus meest.»

Liigjoobes rannalistega on kahe kuu jooksul tulnud tegeleda 410 korral, klaastaara kasutamist fikseeriti 2203 korral. 441 korral tuli rannavalvureil korrale kutsuda koduloomaomanikke.

Kolmveerand kõigist toime pandud korrarikkumistest registreeriti Tallinna randades, mille seast omakorda paistis silma Stroomi rand 1125 rikkumisega.

Pealinna randadest väärib Seemeli sõnul kindlasti mainimist Harku järve rand, kus korrarikkumisi on vähe, kuid see-eest esineb seal sagedasti suvitajate tujurikkumisi. Tujurikkujateks on roomajad, kes rannalisi ehmatavad  - ainuüksi viimase kolme päeva jooksul toimetati Harku rannast minema viis nastikut ja üks rästiku.

Eksinud või omapäi randa lubatud väikeseid lapsi viidi vanematega kokku 40 korral, neist enam kui pooled juhtumid – 23 –  on Tallinna Stroomi ranna kontol.

Viimase näite Stroomi ranna hoolimatutest lastevanematest pakkus 1. august, kui ujuma läinud ema jättis randa valveta lapsevankri.

«Imik karjus üle ranna ja rannavalvur siis läks ja kiigutas vankrit – vette läinud ema tuli tagasi veerand tunni pärast,» kirjeldas Seemel olukorda.

Esmaabi anti rannalistele 299 korral, enamlevinud vigastusteks on marrastused, lõike- ja torkehaavad. Kiirabi abi vajati 10 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles