Fotod: Nõmmel avati kergliiklustee

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati pidulikult Vääna tänavalt kuni Akadeemia teeni kulgev kergliiklustee lõik, mille tervisesportlased võtsid kasutusele juba tükk aega enne selle valmimist.


Asfaltkattega kergliiklustee on viie meetri laiune ja selle kõrval kulgeb umbes poole meetri laiune graniitsõelmetega kaetud jooksurada.

«Mul on hea meel, et jalakäijate, jalgratturite, terviseportlaste jaoks on nüüd üks viiekilomeetrine lõik Lääne-Tallinna kergliiklusteest valmis saanud ja rõõmustab ka inimesi,» ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar tee avamisel.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad nõukogu esimees Toomas Annuse sõnul on eile avatud teelõik osa Lääne-Tallinna kergliiklusteest. Lähema paari aasta jooksul peaks valmis saama kokku ligi 30 kilomeetri pikkune kergliiklustee. «Loodame, et aastal 2014 on võimalik teha juba umbes 30 kilomeetri pikkune rattasõit lennujaamast linnahallini läbi Õismäe, Mustamäe, Stroomi ranna ja Kalamaja,» ütles Annus.

Täna avatud teelõigu pikkus on 5,3 kilomeetrit ja see on kogu ulatuses valgustatud, teel on 14 puhkekohta. Kergliiklusteel on ainult kaks ristumiskohta sõiduteega Tähetorni tänaval ja Kadaka teel. Kergliiklusteel paremaks orienteerumiseks on ristumised teiste jalgteede või terviseradadega varustatud suunaviitadega.

Valminud kergliiklusteele paremaks juurdepääsuks rajati kolm parklat, suurim ca saja kohaline parkla asub Vääna tänava ja Pärnu maantee ristmiku kõrval, väiksem Vääna tänava lõpus ning kolmas parkla asub kergliiklustee ja Tähetorni tänava ristmikul mida saavad kasutada ka Harkumetsa terviseradade kasutajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles