Politsei algatas koera tapmise asjus menetluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer oli tema enda kaela- ja jalutusrihmaga üles poodud.
Koer oli tema enda kaela- ja jalutusrihmaga üles poodud. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eile leidis juhuslik mööduja Lasnamäel tühermaalt üles poodud saksa lambakoera taolise koera surnukeha, politsei uurib asja.


«Algatatud on kriminaalmenetlus paragrahvi järgi, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanemist eriti julmal viisil. Süüdimõistmisel võib teo toimepanijat oodata rahatrahv või kuni üheaastane vangistus,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich.

Eesti Loomakaitse Seltsi teatel leiti üles poodud koer Narva maantee ja Mustakivi tee ristmiku juures olevalt tühermaalt. Seltsi esindaja sõnul rippus koer puuoksa küljes oma enda kaelarihma küljes. «Välimuse põhjal võib eeldada, et koer oli heas toitumuses, puhas ja hooldatud. Lisaks oli fleksirihm, mille küljes koer rippus, väga korralik,» kirjeldas seltsi esindaja.

„Politseid ülespoodud koerast teavitanud naisterahvas leidis koera kella 10.40 paiku, kui oli parasjagu oma koeraga jalutuskäiku tegemas. Koera märgates püüdis ta teda puu küljest kätte saada, sest lootis, et koera annab veel päästa. Peale mõningaid ebaõnnestunud katseid sõlme lahti harutada sai naine aga aru, et koerake oli juba surnud,» rääkis teate vastu võtnud Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Tania Selart.

Tallinna Loomade Hoiupaiga esindaja kinnitusel puudub koeral kiip, mistõttu omaniku väljaselgitamine on raskendatud. Kõigil, kel on juhtunu kohta lisateavet, palub Eesti Loomakaitse Selts pöörduda politsei poole või Eesti Loomakaitse Seltsi infotelefonile 52 67 117.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles