Rannavalve päästis purjus mehed uppumisohust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum suvepäev Stroomi rannas.
Kuum suvepäev Stroomi rannas. Foto: Margus Kruut

Tallinnas Stroomi rannas päästis G4S Rannavalve teisipäeval uppumisohust kaks purjus meest, kes oma võimeid ja ujumisoskust ülehindasid.


Kella 13 paiku päeval märkas paadipatrull suplusakvatooriumi piiri tähistava poi külge klammerdunud meest, teatas ettevõtte pressiesindaja. Väsinud mees jaksas vaid poist kinni hoida, suutmata appi hüüda või muul viisil märku anda oma hädasolekust. Poi läheduses vees märkas patrull teist meest, kes ei jaksanud enam ujuda ja rannavalvurite silme all vee alla vajus.

G4Si rannavalvurid tõmbasid ilmselgete alkoholijoobe tunnustega hädasolijad paati ja toimetasid kuivale maale. Arstiabi mehed ei vajanud. Purjus mehed ja nende samuti purjus kaaslanna saadeti rannast minema.

Juhtumi ajal oli veetemperatuur Stroomi rannas 16 kraadi, õhusooja 19 kraadi ja rannas lehvis kollane lipp, mis märgib, et suplemine on ohtlik lastele, eakatele inimesele, samuti neile, kelle ujumisoskus kehvapoolne.

G4S Rannavalve juht Henry Seemel tuletas rannas käijatele meelde, et alkohol ja ujumine ei ole hea kooslus. «Kui ise piiri ei oska pidada ja oma võimeid adekvaatselt hinnata, tuleks randa minnes jaanipäevaste liikluskampaaniate eeskujul kampa võtta selge grupijuht, kes sõbrad vajadusel korrale kutsub,» soovitas Seemel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles