Spordikuulsuste pargis avati Kristjan Palusalu mälestusmärk

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Siimann, Edgar Savisaar ja August Englas Kristjan Palusalu mälestusmärgi avamisel.
Mart Siimann, Edgar Savisaar ja August Englas Kristjan Palusalu mälestusmärgi avamisel. Foto: Uwe Gnadenteich

Juhkentali tänaval Tallinna Kalevi Spordihalli ees avati täna maadleja Kristjan Palusalu mälestusmärk.


Palusalu mälestusmärgi avasid Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Eesti Olümpiakomitee esimees Mart Siimann ja endine tippmaadleja August Englas. Mälestusmärgi autor on skulptor Indrek Kirs.

Tallinna linn toetas Kristjan Palusalu skulptuuri valmimist 300 000 krooniga.

Kristjan Palusalu mälestusmärgi avamine oli esimene samm kavandatava spordikuulsuste pargi idee teostumisel. Spordikuulsuste park rajatakse Kalevi spordihalli esisele alale, kuhu püstitatakse Eesti tublimatele sportlastele pühendatud mälestusmärgid.

Pargi ideekavandi autori, Arhitektuuribüroo Pluss OÜ lahenduse kohaselt tuleb parki kuni 20 mälestusmärki. Pargi rajamine jätkub etapiviisiliselt.

Kristjan Palusalu võitis 1936. aastal Berliini olümpiamängudel kaks kuldmedalit. Tegemist on Eesti rahvuskangelase ja spordiajaloo suurkujuga, sest Palusalu on tänaseni ainus sportlane, kes on samadel olümpiamängudel raskekaalus võitnud nii kreeka-rooma kui ka vabamaadluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles