Kanuuga sõitma läinud neiud eksisid metsa

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuutamine lõppes kahele neiule metsas ekslemisega.
Kanuutamine lõppes kahele neiule metsas ekslemisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna öösel vajasid Harjumaal päästjate abi kaks kanuuga sõitma läinud neiut, kes kaldale jõudes metsa ära eksisid.

Kell 1.04 teatati häirekeskusele kahest kadunud inimesest Kose vallas Ahisilla külas, edastas Põhja-Eesti päästekeskus. Kaks neidu olid läinud õhtul kanuuga sõitma ning kuna neist kolme tunni möödudes polnud kuulda kippu ega kõppu, informeeris neidude isa häirekeskust ning läks neid koos pojaga otsima.

Õnneks polnud tegemist veeõnnetusega. Tüdrukud olid saanud küll iseseisvalt kaldale, aga paksu padriku ja pimeduse tõttu ei suutnud nad iseseisvalt metsast väljuda. Kannatanutega oli mobiiltelefoni vahendusel olemas kontakt, nende tervislik seisund oli korras.

Päästjad lasid sireene, tuvastamaks, kas kadunud isikud neid kuulevad. Päästjad said häirekeskuselt kadunute ligikaudsed koordinaadid ning sõitsid ATVga mööda metsasihti nii kaugele, kui võimalik. Edasi mindi jalgsi.

Kella 2.47ks jõudsid päästjad kadunud isikuteni ning toimetasid nad metsast välja. Metsasihi lõpus oli vastas teine ATV, mille peal olid tekid ning soojad riided.

Kannatanud vaatas üle kiirabi, meditsiinilist abi tüdrukud ei vajanud. Päästetöödel osalesid Kohila, Nõmme, Kehra ja Kose komandode päästjad ning päästetehnika.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles