Amet: tallinlaste soovitud tasuta ühistransport peab ka liikuda saama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskorraldus Liivalaia ja Pronksi tänaval. Liikluspiirang Gonsiori ristmikul. Ehitustööd Gonsiori tänaval.
Liikluskorraldus Liivalaia ja Pronksi tänaval. Liikluspiirang Gonsiori ristmikul. Ehitustööd Gonsiori tänaval. Foto: Toomas Huik

Tallinna linn korraldab kesklinna liiklust ümber, eelistades ühistransporti, transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul soovisid pealinna elanikud tasuta ühistransporti ning seega peab see saama ka linnas liikuda.

Rüütelmaa selgitas Vikerraadio saates «Uudis+», et Tallinna kesklinnas on aastaid olnud probleemiks liiga suur sõidukite arv ning sellest tulenevalt on pidevalt olnud ummikuid ja liiklusseisakuid, vahendas ERR Uudised.

«Antud olukorras tuleb leida optimaalne lahendus ja kui meil on valida, kas eelistada sõidukeid, mis olemasolevatele tänavatele ära ei mahu, või ühistransporti, siis analoogselt kõikidele teistele linnadele Euroopas oleme valinud ühistranspordi eelistamise tee, ja kuna see on teistes linnades õigustanud ennast, siis on see ilmselt ka meil ainuke valikuvõimalus,» rääkis Rüütelmaa.

Ümberkorralduste käigus muutub näiteks Gonsiori tänav ühesuunaliseks, Rüütelmaa sõnul tuleneb see aga linnaelanike enda soovist.

«Kui meenutame, siis Tallinnas oli tasuta ühistranspordiküsitlus, mille raames oli ka viidatud, et sellega kaasneb ühistranspordi prioriteedisüsteemi loomine, Gonsiori tänav on üks ühistranspordi prioriteedisüsteemi osa ja inimesed tahtsid tasuta ühistransporti ning ühistransport peab ka linnas liikuda saama, seega selline on lahendus,» selgitas Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles