Mustika Prisma valmistub taasavamiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengujärgsed koristustööd Mustika Prismas.
Põlengujärgsed koristustööd Mustika Prismas. Foto: Raigo Pajula.

Tulekahju üle elanud Mustika keskuse Prisma Peremarketis käivad viimased ettevalmistused kaupluse taasavamiseks lähema paari päeva jooksul.


«Praegu vahetatakse kaupu välja, pestakse riiuleid ja puhastatakse ventilatsioonisüsteeme. Enamus suitsukahjustustega tooteid peaks olema ära viidud,» ütles Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuht Kadri Lainas Postimees.ee'le.

Ta lisas, et enne kaubanduskeskuse uuesti avamist tahetakse teha veel üks täiendav ekspertiis, et veenduda, et hoones on õhk puhas ja sinna pole enam mürgiseid aure jäänud. Selle ekspertiisi valmimisest sõltub ka avamise aeg.

Tulekahju ajal kahjustada saanud kaubad, eelkõige rõivad ja muud tekstiilitooted püütakse Lainase sõnul koostöös Ergo Kindlustusega abivajajatele jagada. «Me oleme nendega sel teemal rääkinud ja nad olid sellega nõus, ainult et see võtab natuke aega,» lausus Lainas.

Toidukaubaga on kommunikatsioonijuhi sõnul kurvem lugu. Nimelt käis veterinaar- ja toiduameti esindaja eelmisel reedel olukorraga tutvumas ning ei lubanud kahjustada saanud toidukaupa mitte kuskil kasutada. Seda ei tohi isegi tasuta jagada.

Kui suure kahju tulekahju Prismale tekitas, ei osanud Lainas veel öelda. «Praegu arvutatakse alles kahjustada saanud kaupade maksumust kokku. Aga peale selle on veel kahju, mis tekib sellest, et kauplus on suletud. Ka selle hüvitab kindlustus ja selle suurus sõltub sellest, millal me kaupluse jälle avada saame,» rääkis kommunikatsioonijuht.

Tavalisel päeval tehakse Mustika keskuse Prismas umbes 6000 ostu. Külastajaid on Lainase sõnul päevas ilmselt tunduvalt rohkem, aga neid, kes midagi ostavad, on umbes 6000.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles