Rikkis buss seiskas kolmeks tunniks trammid ja põhjustas pika ummiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella 9 paiku läks Tallinnas Narva maanteel trammide kesklinna tagasi pööramise kohas rikki Devori reiside buss, mis seiskas kolmeks tunniks Kadrioru trammiliikluse ja ülimalt aeglaselt sujus ka autoliiklus.

Kella 9.15 paiku seisid linna suunas liikuvad autod ummikus nii Narva maanteel kui Pirita teel.

Kella 10 paiku saabusid Narva maanteele Musta Luigena tuntud hoone lähistele liiklusreguleerijad, kes suunasid kesklinna soovivad sõidukid ühele vastassuunarajale ning autodemass pääses aeglaselt liikuma. Trammid seisid aga endiselt ning ka rikkis bussiga polnud selleks ajaks suudetud veel midagi ette võtta.

Pirita teel ulatus autoderivi kohati Maarjamäe memoriaalist kaugemalegi, kella 10.40 paiku oli järjekord kesklinna suunas siiski veidi lühenenud. Samal ajal hakkas aga uus ummik tekkima vastassuunas alates Metodisti kirikust. Kedagi polnud appi saabunud ka rikkis bussi juhile, kes oma sõiduriista ümber endiselt üksinda askeldas.

Kella 10.45 paiku hakkas Pirita tee ummik lõpuks kiiremini liikuma.

Bussijuht rääkis Postimehe reporterile, et tema sõiduk läks rikki kella 9 paiku Musta Luige juures trammide tagasipöörde ristmikul foori taga. Ühe auto abil õnnestus buss ristmikult ära pukseerida, ent peale jäänud pidurite tõttu edasi enam liikuda ei saanud ja buss jäi seisma Narva maanteele. Mis bussil häda, juht pakkuda ei osanud, sõnas vaid, et kütust ei tule mootorisse peale. Kella 10.50 paiku jõudis lõpuks bussi juurde ka abibrigaad.

Kell 11 ajal lõpetasid reguleerijad Narva maanteel liikluse suunamise ning kesklinnasuunaline ummik kasvas taas, nii et ulatus lauluväljakuni.

Selgus ka, et bussil pole pukseerimiseks vajalikku varustust, mistõttu polnud võimalik seda lihtsalt nööri otsas ära vedada ning tuli oodata suuremat puksiiri. See omakorda lükkas olukorra lahenemise taas edasi. Kell 12 vedas puksiir lõpuks bussi minema, trammid pääsesid liikuma ja ka ummik hakkas hajuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles