Autod suunatakse Teatri väljakult kitsale kõrvaltänavale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri väljakult võivad edaspidi läbi sõita vaid ühissõidukid.
Teatri väljakult võivad edaspidi läbi sõita vaid ühissõidukid. Foto: Mihkel Maripuu

Niipea kui Teatri väljakul on bussirajad märgistatud, pole autojuhtidel enam sinna asja ning Rävala puiesteelt Estonia puiesteele pääsemiseks tuleb sõita mööda kaitseministeeriumi ja Solarise keskuse vahelist kitsast tänavat.


Kaubamaja poolt või Lauteri tänavalt tulevad tavasõidukid võivad sõita mööda Rävala puiesteed Solarisest mööda, pöörata paremale ning mööda kaitseministeeriumi ja Solarise vahele jäävat kitsast tänavajuppi Estonia puiesteele välja jõuda.

«Väga paljud liiklejad kasutavad juba täna seda varianti. Teatri väljaku mõlemad suunad on meil täna täis trolle ja busse, seal on peal ka marsruut- ja tavataksod ning jalakäijaid liigub seal samuti päris palju,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«See on valikute küsimus, et kas tuleb autoga sõita läbi sealt, kus on trollid ja bussid pluss jalakäijad või siis sõita autoga natuke maad edasi ja kaitseministeeriumi juurest siis kas mööda Sakala tänavat Pärnu maanteele välja või sõita Estonia puiesteele välja ja sealt pöörata kas vasakule või paremale või otse Georg Otsa tänavale. See marsruut on palju lihtsam, kiirem ja ohutum,» lisas ta.

Seda, millal uute bussiradade joonistamine ükskord lõpule võiks jõuda, liikluskorraldaja sõnul öelda ei saa. «Nii nagu Tallinn ei saa kunagi valmis, ei teki ilmselt ka sellist momenti, kus võiks öelda, et nüüd on kõik bussirajad maha märgitud ja neid enam juurde ei tule. Aga peatselt avatakse liiklusele ju Gonsiori tänav. Ja tavaliiklejatele me ehitame ju Ülemistel suurt liiklussõlme, mille kaudu saab tulevikus mugavalt kesklinnast mööda sõita,» meenutas Rüütelmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles