Tallinlased üritavad ennast Sauel sõidueksamilt läbi kavaldada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluseksam kaameratega varustatud autoga.
Liikluseksam kaameratega varustatud autoga. Foto: Ants Liigus.

Ennast kergema läbisaamise lootuses Autoregistrikeskuse (ARK) Saue osakonda sõidueksamile registreerivad Tallinna elanikud põhjustavad seal järjekordi.


Üks Tallinnas elav daam kinnitas Postimees.ee'le, et ARKi Saue büroo töötaja keeldus teda eksamile registreerimast.

Inimesed loodavad Sauel pääseda norivatest eksamineerijatest. Samuti pole sealsetel tänavatel selliseid algaja autojuhi jaoks keerulisi kohti nagu Tallinnas.

ARKi avalike suhete osakonna juhataja Tima Vijar möönis, et tõepoolest on Tallinna elanikud hakanud ennast kergema sõidueksami lootuses Saue osakonna eksamitele registreerima. Tema sõnul kedagi siiski minema pole saadetud, sest selleks pole büroo töötajatel õigust.

«Tänase päeva seisuga pääseb Tallinnas eksamile 11. märtsil, mis tähendab, et ooteaeg on kõigest kaks päeva. Saue osakonnas on ooteaeg aga kaks nädalat. Keeldumiseks alus puudub, pigem on tegemist soovitusega, et eksamineeritav saaks võimalikult kiiresti eksamile,» lausus Vijar.

Ta lisas, et kuna Saue piirkonna koormus on kasvanud, siis käivad mõned Tallinna osakonna eksamineerijad eksameid vastu võtmas ka Sauel, sest ARKi eesmärgiks on saavutada kõigis piirkondades enam-vähem võrdne ooteaeg.

«Täna on Eesti keskmine ooteaeg üks nädal. Võib öelda, et Tallinna ooteaeg on tänase seisuga üks lühemaid,» soovitas Vijar eksamihuvilistel siiski sammud pealinna seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles