Reformierakond lubab maamaksuvabastust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus.
Keit Pentus. Foto: Peeter Langovits.

Sügisesteks Tallinna volikogu valimisteks valmistuv Reformierakond kuulutas eile oma linnapeakandidaadiks Keit Pentuse, oma valimisprogrammis lubab partei vabastada pealinlaste kodud maamaksust.


Reformierakond on Keskerakonna mullust maamaksu 2,5-kordset tõstmist pidevalt kritiseerinud ning nüüd kirjutas erakond oma valimisprogrammi sisse lubaduse kaotada Tallinnas maamaks elamumaalt.



Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Pentus (33) tõi linnapeakandidaadina peetud kõnes esile ka lubaduse, et partei algatab võimule saades programmi «Küttearved kaks korda väiksemaks», mis tähendab 150 miljoni krooni eraldamist korteriühistutele kortermajade soojustamiseks ja küttesüsteemide väljaehitamiseks.



«Kandideerin Tallinna linnapeaks, sest tunnen vastutust linna tuleviku ees,» lausus neljandat põlve tallinlane Pentus. «Olen tõsiselt mures selle pärast, mis suunas asjad pealinnas arenemas on.»



Ta kritiseeris praeguse keskerakondliku linnavõimu propagandakulusid, aktiivset laenamist, suutmatust linna juhtimiskulusid vähendada ning raha äravõtmist lasteaedadelt.



«Ma tahan, et oludes, kus kulusid tuleb kokku tõmmata, vähendataks esimesena linnavalitsuse tegutsemis- ja propagandakulusid, mitte ei aetaks kätt kõige pisemate – lasteaialaste ja lasteaedade – taskusse,» märkis aastatel 2003–2005 Kesklinna vanemana tegutsenud Pentus.



Tema sõnul peaks linna juhtimiskulusid, sealhulgas palkasid, vähendama kuni kümme protsenti ehk eeskujuks võtma riigivõimu tehtud kärped selle aasta alguses.



Samuti otsib oma linnapeakandidaati Sotsiaaldemokraatlik erakond, kes on rääkinud meeritoolile asumise võimalusest oma partei värskelt valitud juhi Jüri Pihliga. Kohalike omavalitsuste valimised peetakse 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles