Lugejad: ühissõiduk lihtsalt raiskab aega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukid Tallinnas.
Ühissõidukid Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Linnaisad võivad rääkida ühissõidukite mugavusest ja kiirusest mida tahes, lugejatel on siiski teistsugused kogemused.

«Pärast uue bussiraja tegemist kulub autoga igapäevaseks töölesõitmiseks 5-10 minutit kauem kui varem. Bussi mitte mingil juhul ei eelista, kuna peatused röövivad aega ning soovin autos enda muusikat kuulata ja privaatselt olla. Pigem valin antud olukorras kõrvalteid või raiskan linnas tiirutades mõttetult bensiini. Bussiradade poolt olen küll - kuid mitte autotee arvelt. Niigi kitsastele tänavatele tuleks pigem üks rada juurde teha, mitte neid autojuhtide jaoks sulgeda,» arvas Oskar

«Mina sõidan tööle Mustamäe teelt Stockmanni juurde. Valida on esiteks troll nr. 1 Kaubamaja juurde ja sealt jala üle Tornimäe. Või teiseks buss nr 16 Vabaduse väljakule ja sealt trammiga edasi.

Sageli pean kaasa vedama ka läpakat ja kotti dokumendikaustadega. Ühissõidukiga kulub 45 minutit, autoga 10-15. Troll, mis viib ligemale, sõidab suure ringiga ja jalgsi on päris pikk maa, bussil on pikem intervall jne. Samuti hulka asju, mida mul tarvis on, ei ole sugugi mugav kaasas tassida. No ei näe põhjust ühistranspordi kasutamiseks,» kirjutas Katri.

Ja kui inimene ongi valmis ühissõidukiga liiklema, siis on see liinivõrgu omapärade tõttu ebamugav. «Tekkis vajadus minna Haabersti ringtee juurest ühistranspordiga Mustamäele Tallinna Tehnikaülikooli juurde. Esmapilgul tundub nagu lihtne, et sõidad ühe ühissõidukiga Väike-Õismäele (sest otsemalt ei saa kuidagi sealt kandist) ja siis istud teisele ühissõidukile ja sõidad sihtpunkti.

Aga oleks see siis nii lihtne, sest tegelik seis oli selline, et trolliga liikusin Väike-Õismäele, sealt istusin number 10 bussile, et sõita Kadaka teele ja sealt sain edasi juba number 33 bussiga TTÜ ette. Palju aega kulus transpordi ootamiseks ja veidikene ka liikumiseks. Ma tean, et igasugused bussid käivad liinidel Kopli – Männiku, Laagri – Väike-Õismäe jne, aga kas pole kunagi olnud kellelgi vajadust liikuda Haaberstist otse TTÜ juurde

Teine alternatiiv ja ajaliselt sama kulukas on sõita Kristiine Keskuse juurde ja sealt lihtsalt istuda trollile. Saab ühe jutiga sihtkohta ja ajaliselt ei olnudki esmapilgul erilist kaotust,» kirjutas Urmo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles