Linlane: autoga 40 minutit, bussiga kolm tundi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühissõidukite rada Narva maanteel.
Ühissõidukite rada Narva maanteel. Foto: Liis Treimann

Postimehe üleskutsele vastanud  Žan tõdeb, et ühest linna otsast teise sõitmisel ei suuda ühissõidukid autole vähimatki konkurentsi pakkuda.


Elan Nõmmel üsna Nõmme keskuse lähedal. Täpselt Vabaduse puiestee ja Pärnu maantee vahel. Töökoht asub Mõigust natuke edasi.

Esimene variant oleks ühistranspordiga. Hommikul vara vaja istuda bussi peale. Kui täpselt ajastada, läheb 7-10 minutit jalutamist/käimist. Tuleb ekspressbuss. Mõni kord täis, mõni kord tühjem. Suvel higiseid kehasid täis. Siis sõidab buss kesklinna Kaubamaja kõrvale, põhjustades metsikuid vihahooge kiiruse ja sõidumugavuse suhtes. Talvel on väheke etem, buss on soe, kui just alkoholi järgi haisevaid indiviide ja «geolooge» pole.

Kaubamaja juures väljudes ootan bussi nr 2. Enamasti on graafik selline, et nr 2 läheb minutikene enne teise bussi jõudmist. Ooteaeg umbes kümme minutit. Siis, kui buss tuleb, sõit Mõiku ja sealt jala tööle umbes 20 minutit. Kokku tööle jõudmine umbes 1 tund ja 30 minutit. Sama rida koju. Kaotatud aeg tööl käimisele kolm tundi päevas.

Teine variant on minna autoga. Istun rooli ja olen tööl – täna 12 minutit. Keskmiselt 15-17 minutit. Talvel, kui vaja autot soojaks ajada ja klaasid puhtaks saada, 10 minutit lisaks. Viin lapse kooli - veel kolm minutit.
Edasi-tagasi 30, halvemal juhul kuni 40 minutit. Mõnikord on ka Tartu mnt ristis mingi ummik aga mitte väga ajakulukas. Mahub ikkagi edasi-tagasi 40 minutit.

Võrdlus: autoga kõige kehvemates tingimustes 40 minutit ja bussiga vähemalt kolm tundi. Ühistransport? Ei, tänan, kuid ei. Olgu või tasuta, meelelahutusega või ilma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles