Gonsiori tänaval läheb tõeliseks hullumajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonsiori ja Kreutzwaldi tänava ristmik.
Gonsiori ja Kreutzwaldi tänava ristmik. Foto: Liis Treimann

Kui soojatorustike vahetamine Gonsiori tänaval 15. augustil lõpeb ja tänav uuesti liiklusele avatakse, siis seal enam endistviisi liikuda ei saa.

Ühistranspordi eelistamisel on Tallinnas juba praegu palju probleeme tekkinud ning sügisel võib linnas oodata tõelist hullumaja, millest üks hullemaid tuleb ilmselt Gonsiori tänaval.

Tallinna transpordiameti peaspetsialist Jaan Tarmak ütles Postimehele, et kui 15. augustil lõpeb seal soojatorustike vahetus, siis on tänav juba uut moodi joonitud. Erilised üllatused ootavad liiklejaid lõigul Raua tänava algusest pritsumaja juurest Vilmsi tänavani, kus kesklinna suundub üks bussi- ja üks tavaline sõidurada. Lasnamäe poole saavad sellel lõigul aga liikuda ainult ühissõidukid, tavaautod peavad kasutama paralleelset kahe rajaga Kunderi tänavat.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo põhjendas sellist radikaalset liikluskorralduse muudatust asjaoluga, et mööda Gonsiori sõidab väga palju busse ning talviste sõidugraafikute järgi on nende intervall alla ühe minuti, kusjuures bussid on tavaliselt pilgeni täis. Seetõttu tulebki seal ühissõidukitele eelistus anda.

Küsimusele, et kui tõesti olukord linna liikluses muutub väljakannatamatuks, kas siis ka mingeid otsuseid ümber vaadatakse, vastas Harjo, et eelistus jääb ikka ühissõidukitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles