Linlane: läbi kesklinna sõitmisele alternatiivi ei ole

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhil pole mõtet Narva maanteelt Liivalaia tänavale pöörata, sest Liivalaias on tavaliselt rohkem autosid kui südalinnas.
Autojuhil pole mõtet Narva maanteelt Liivalaia tänavale pöörata, sest Liivalaias on tavaliselt rohkem autosid kui südalinnas. Foto: Liis Treimann

Postimehe üleskutsele vastanud Annely kirjutab, et peab sõitma autoga läbi kesklinna, et mingit alternatiivi pole.


Marsruut on Haabneeme – Ranna tee – Merivälja tee – Pirita tee – Narva mnt – Viru väljak – Pärnu mnt – Kaarli pst – Luise tn – Endla tn – Paldiski mnt – Rannamõisa tee – Tabasalu.

Kõige suurem pudelikael sellel marsruudil on Kadrioru keskus, mis tekitab Pirita teele meeletud ummikud. Ei kujuta ette, mis saab sügisel, kui kool algab. Juba praegu piisab kümnest autost, et Narva maanteel seisak tekiks.

Tuukri tänav ei ole mu meelest arvestatav alternatiiv, kuna on väga katki ja samamoodi üherealine. Pigem on just Jõe-Tuukri-Ahtri ristmik koht, mis omakorda tekitab ummikuid, kui mõni laev on just saabunud või väljumas. Siis on kogu Ahtri tänav ka umbes.

Pärast bussiraja loomist Narva maanteel alates metodisti kirikust ei ole ka Liivalaia tänav enam variant, kuna Pronksi-Narva maantee ristmikule jõudes ei ole enam sisulist vahet, kas minna otse või keerata vasakule. Pealegi on Liivalaia tänav minu meelest alati rohkem hõivatud kui kesklinn.

Olen juba niigi oma töölesõitu liikluse järgi seadnud: lahkun kodunt varem, et ummikutest pääseda ja jõuan seetõttu varem tööle. Õhtul üritan ka veidi varem ära minna, et vältida ummikuid, aga 99 protsendil kordadest see ei õnnestu. Kui ma ise praeguses hetkes ei elaks, siis ausalt öeldes ei usukski, et nii rumalaid otsuseid on ühe riigi pealinnas võimalik teha.

Jah, kui peaksin liikuma ainult kesklinna, siis sõidaksin suure tõenäosusega ühistranspordiga, aga mul on vaja kesklinnast teine sama palju maad veel edasi liikuda. Jah, saaksin ka praegu ühistranspordiga sõidetud, kesklinnas peaksin jalutama Solarise juurde ja sealt istuma väikebussi nr 207 peale, aga ausõna, mul ei ole see ajaliselt võimalik. Mu pere on väärt rohkem kui minuga samas eluruumis uneajal viibimine. Kui ei oleks peret, siis vilistaksin nendele ummikutele ja loeksin bussiga sõites kõik maailma raamatud läbi.

Fakt on see, et Tallinna linna liikluskorraldus on 2012. aasta juulikuus mannetu ja masendav, kohutavalt populistlik ja lühinägelik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles