Linlane: buss on autost mitu korda aeglasem

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistransport.
Ühistransport. Foto: Toomas Huik

Postimehe üleskutsele vastanud tallinlane Taivo kirjutab, et kasutab tööl käimiseks autot või jalgratast, sest ühissõidukiga sõitmine võtaks tunduvalt rohkem aega.


Käin tööle Haaberstist Pärnu maanteele. Bussiga sõites kuluks tööle jõudmiseks tund aega. Tallinna kodulehel olev sõiduplaneerija soovitab isegi hommikusel tipptunnil valida kahe ümberistumisega ehk siis kolme sõidukiga liikumistrajektoor.

Sõita tuleb Haaberstist kesklinna ja kesklinnast Pärnu maanteele. Autoga kulub õhtusel ajal töölt koju jõudmiseks 15 minutit, tavaliselt 20 minutit. Hommikul ummikus istudes võib kuluda 30 minutit tööle jõudmiseks. Seega eelistan bussile autot või jalgratast.

Mis on Tallinna ühistranspordi probleemid? Mina Koplis või Lasnamäel ei ole sõitnud, seega kodutuid või narkomaane bussis ei ole näinud. Bussid on üldjuhul heas korras. Mida sooviksin? Bussi peaks koristama mitu korda päevas, udused klaasid normaalsete vastu vahetama.

Ma olen Tallinna ühistranspordi arengutega (tasuta sõit, rohkem radasid bussidele) üldiselt rahul. Mõelda võiks teede ühesuunaliseks tegemisele. Pärnu mnt on praegu 2+2 suunaline tee. Aga kui korraldaks liikluse ringi? Laagrist alates autodele 1+1, ning ülejäänud radasid kasutaksid kiirbussid, paarikümne aasta pärast ka tramm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles