Kohus langetab otsuse arvatava aprillimässaja süüasjas

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel..
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel.. Foto: Liis Treimann.

Tallinna ringkonnakohus vaagis aprillirahutustes osalemises süüdistatava mehe kriminaalasja ning langetab selles otsuse järgmisel nädalal.

Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja ei nõustunud Harju maakohtu mullu novembris langetatud otsusega Jevgeni Babaki (24) õigeksmõistmise kohta ning taotles tema süüdimõistmist ja karistamist.

Kohtuvaidluses nõudis prokurör Babakile massikorratustes osalemise eest koos varasema kandmata karistuse liitmisega viie aasta, ühe kuu ja 20 päeva pikkust reaalset vangistust.

Süüdistuse järgi osales Babak 2007. aasta 26. aprilli õhtul ja järgnenud ööl Tallinna tänavatel massirahutustes, hakkas vastu politseinikele ning võttis osa rüüstamistest.

Babak oli süüdistuse kohaselt üks neid, kes osales teiste hulgas Tallinna vanalinnas karaokebaaris viibinud välismaalaste ründamises.

Babak viibis rahutuste järel ka pisut üle nelja kuu vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles