IRL: ninasarvik käitugu krokodillina

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Stelmach.
Nikolai Stelmach. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna volikogu fraktsioon nõuab, et linnavalitsus kiirustaks negatiivse lisaeelarve koostamisega.


Negatiivse lisaeelarve kiiremaks menetlemiseks soovitab IRL vajadusel kokku kutsuda volikogu erakorralised istungid.

«Mõne kuu tagune Edgar Savisaare väide, et Tallinna 2009. aasta eelarve on konservatiivne, realistlik ja stabiilsust lubav, osutus savijalgadel olevaks,» tõdes IRLi fraktsiooni liige ja Tallinna volikogu revisjonikomisjoni esimees Nikolai Stelmach.

Ta lisas, et IRLi fraktsioon tegi tänavuse linnaeelarve menetlemise käigus üheainsa muudatusettepaneku: vähendada tegevuskulusid 5,5 protsenti ehk 303 miljoni krooni võrra.

«Kahjuks linnavõimud antud ettepanekut ei toetanud ja kavandasid uljalt kulusid, neid selgelt ebatõenäoliste tuludega kattes. Detsembrikuine bluffimine on nüüdseks loonud olukorra, kus kärpida tuleb kolm korda rohkem,» lausus Stelmach.

Revisjonikomisjoni esimehe sõnul käristab iga päev, mille võrra negatiivse lisaeelarve koostamist edasi lükatakse, linnaeelarve auku ainult suuremaks.

«Negatiivset lisaeelarvet ei aita vältida riigi pidev süüdistamine, venitamine ega linna tegeliku finantsseisu varjamine. Valitsemine ja vastutamine ei tähendada vaid headel aegadel raha jagamist paremale ja vasakule, vaid ka valmisolekut teha valusaid otsuseid keeruliste olude saabudes,» ütles Stelmach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles