Uus kord ei lase kinost taksoga koju sõita

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laikmaa tänavalt võivad Hobujaama tänavale sõita vaid ühissõidukid.
Laikmaa tänavalt võivad Hobujaama tänavale sõita vaid ühissõidukid. Foto: Laura Oks

Uus liikluskorraldus Hobujaama tänaval häirib taksojuhte, kellele sealse kobarkino esine oli hea teenistuskoht.


Sel nädalal muudeti sealset liikluskorraldust nii, et linna poolt pääsevad Hobujaama tänavale ja samuti sealt tagasi vaid ühissõidukid. Aga see, kes tahab autoga kinno minna, peab sõitma Ahtri tänava kaudu, nii nagu see oli kunagi vanasti.

Taksoga võib endist viisi otse kino ukse ette sõita, kuid Hobujaama tänavale tellitud takso pääseb sinna vaid Ahtri tänava poolt. Üks taksojuht kurtis, et kino juurde tellitakse väga palju taksosid, aga niikaua kui takso pole klienti peale võtnud, ei ole ta seaduse silmis ühissõiduk. Olgu tal tellimus või mitte.

«Kui taksos on klient, siis on tegemist ühissõidukiga. Elu on näidanud, et taksojuhtidele täiendavaid õigusi anda ei saa. Seda oli hästi näha omal ajal vanalinnas, kus taksojuhid sõitsid ringi, peatusid keelatud kohtades ja väitsid, et ootavad kliente,» ütles transpordiameti liikluskorralduse oakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Kuna autod koormavad Hobujaama tänava üle, siis ei anta ka taksodele mingeid eriõigusi ning ka kino juurde tellitud takso juhile kehtivad samasugused reeglid kui teistele autojuhtidele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles