Harku järve jäält leiti tundmatu mehe tükeldatud surnukeha

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva/ SL Õhtuleht

Põhja politsei otsib taga jõhkrat mõrtsukat, kelle ohvri surnukeha leiti sel nädalal Tallinnas Harku järve jäält tükeldatuna.


Õõvastav leid tuli Postimehe andmeil ilmsiks juhuslikult mõned päevad tagasi Harku järvel, kuhu see oli ilmselt kilekotis veetud. Esialgseil andmeil on tapetu meesterahvas, kelle järvejääle transportimiseks oli(d) tapja(d) eemaldanud tema jäsemed ja pea. Kõik kehaosad olid ühte kilekotti kokku pandud.



Postimehe andmeil välistab politsei, et jõhkralt mõrvatud mees olnuks asotsiaal, sest surnukeha küüned viitavad ohvri korralikele elukommetele. Mõrvatu isiku kindlakstegemise muudab keeruliseks seik, et ohvrit oli jõhkralt näkku pekstud, nii et näo järgi on teda võimatu ära tunda.



Kuriteo kiire avastamise huvides keeldub politsei esialgu igasugustest kommentaaridest. Postimehe andmeil kontrollib politsei teiste hulgas versiooni, et tapetu võib olla ühes Eesti allilmagrupeeringus parasjagu kääriva tüli ohver. Järvejääl käib palju kalastajaid, sportimishuvilisi ja jalutajaid ning laip võidi käidavasse kohta viia teadmisega, et mehe leidmine on vastaspoolele omamoodi sõnum.



Samas pole surnukeha ebaharilikku leiukohta arvestades välistatud seegi, et ohver tapeti sealsamas lähedal, näiteks Õismäe elurajoonis või Harku järve ümbruskonda jäävates eramutes.



Mõrvale järgnev laiba tükeldamine on Eestis ülimalt harv. Viimastel aastatel on kurjategijatest oma ohvrid tükeldanud soomlane Markus Pasi Pönka, kes läks 2005. aasta detsembris Tallinna kesklinnas asuvas torn­majas kelmusest saadud raha jagades tülli rahvuskaaslasega. Tuttava maha lasknud ja surnukeha tükeldanud Pönkale mõisteti 12 aastat vangistust.



Viimane seesugune kuritegu tuli avalikuks 2007. aasta märtsis, kui Lilleküla jalgpallistaadioni juurest leiti naisterahva jalg. Uurimine selgitas, et ohver oli keskealine naine, kelle oli tapnud ja tükeldanud temalt korterit üürinud Tarmo Lepik.



Selle mõrva väidetav põhjus oli üüriraha tõttu tekkinud tüli. Lepik on praegu kohtu all, ohvri surnukeha, mille ta oli vaiba sisse mässinud ja prügikonteinerisse viinud, jäigi leidmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles