Hobujaama tänavale saab autoga vaid mere poolt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile sõitsid autojuhid pidevalt keelumärgi alt läbi Hobujaama tänavale.
Eile sõitsid autojuhid pidevalt keelumärgi alt läbi Hobujaama tänavale. Foto: Laura Oks

Alates teisipäevast ei tohi enam autoga Laikmaa tänavalt Hobujaama tänavale sõita, samuti on keelatud tavasõidukite parempööre Hobujaama tänavale Narva maantee linna siseneval suunal. Sealtkaudu võivad sõita vaid ühissõidukid.


Hobujaama tänaval pandi asjad teistpidi käima ja autoga pääseb sinna nüüd Ahtri tänava poolt, kust varem võisid sisse pöörata vaid ühissõidukid. Muudatused võeti ette jalakäijate ohutust silmas pidades.

«Autode parempööre Narva maanteelt keelati sellepärast, et Narva maantee esimesel sõidurajal peatusid bussid. Autod sooritasid parempööret teiselt sõidurajalt ja mõned ka kolmandalt. See on see koht, kus inimesed tulevad bussi pealt maha ja ületavad teed diagonaalselt Viru keskuse suunas. Seal oli palju igasuguseid avariiohtlikke olukordi ja midagi tuli ette võtta,» selgitas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Autode sõit Laikmaa tänavalt Hobujaama tänavale keelati tema sõnul selle tõttu, et tihe tavasõidukite liiklus häiris bussiliiklust. «Hobujaama tänava merepoolses otsas on busside parkla ja bussijuhtide puhkekoht, kus nad oma väljasõitu ootavad. Tavasõidukite liiklus sellel tänaval hakkas bussiliiklust häirima. Samas peab olema tagatud juurdepääs seal olevatele hoonetele ja nende juurde pääseb Ahtri tänava kaudu, kus liiklus on vabam. Ja kui liinibuss hakkab parklast välja sõitma, siis on ka bussijuhtide nähtavus Ahtri tänava poole oluliselt parem,» selgitas Rüütelmaa.

Esialgu on uus kord paljudele autojuhtidele harjumatu ning nii Laikmaa tänavalt kui Narva maanteelt sõidetakse endiselt Hobujaama tänavale, sest kõrgel tee kohal olevaid keelumärke lihtsalt ei märgata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles