Kehra paberivabrik lubab haisuprobleemile lahendust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kehra paberivabrik käivitas täisvõimsusel tehnoloogiliste gaaside järelpõletusseadme, mis peaks lahendama piirkonna elanikke aastaid vaevanud haisuprobleemi.

Kuigi veel täna andis ebameeldiv lõhn Kehra ümbruses paberivabriku lähedusest selgelt märku, kinnitas ettevõte, et tehnoloogiliste gaaside püüdmiseks ja põletamiseks soetatud seade töötab juba kolmandat päeva täielikul töörežiimil, vahendas ERR Uudised.

«Gaaside järelpõletusseadme seadistamine võttis meil päris pikalt aega, kuid nüüd peaks see olema saavutanud õige rütmi ja enam neid gaase õhku levida ei tohiks,» ütles Kehra paberivabriku omanikfirma AS Horizon juhatuse liige Aime-Kersti Kelder.

Kelder tõdes, et sajaprotsendiliselt pole tehasel võimalik siiski õhureostusest vabaneda, kuid kindlasti ei ületata enam saaste piirnorme.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul ütles, et inspektsioonil ja keskkonnaametil on kavas teha järgmisel nädalal Kehrasse kontrollreid.

«Meie andmetel peaks vesiniksulfiidi ja metüülmerkaptaani õhkupaiskumine tänu järelpõletusseadmele Kehras nüüd oluliselt vähenema. Küsimus on muidugi selles, kui hästi see seade töötab,» rääkis ta.

Varem on keskkonnainspektsioon Kehra paberivabrikut õhusaaste eest korduvalt trahvinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles