TV3: vähemusrahvuste esindaja peab venekeelse kooli eest võitlemist valimispropagandaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Eestimaa Rahvuste Ühenduste juht Timur Seifulleni sõnul on Eesti haridussüsteem vähemusrahvuste seisukohast Euroopas eesrindlik.

Seepärast peab ta Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti võitlust venekeelse gümnaasiumihariduse säilitamise eest pigem poliitiliseks võitluseks, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Kas haridussüsteemis on õige viia alaealised koolilapsed Toompeale meelt avaldama, kas see on korrektne? Need on küsimused, mis tegelikult näitavad seda, et see haridussüsteem ei ole vast viisakas. Jutt on lihtsalt valimisvõitlusest, häälte korjamisest, panustamisest häälte saamisele, kaitset sellist see endas küll ei kätke,» rääkis Seifullen.

«Vene keel mitte Eestis, vaid maailmas pole mingil juhul vähemuskeel ja mitte miski teda ei ohusta. Eesti keel, mida kõneleb alla miljoni inimese, on vaieldamatult ohus olev keel – tuleb näha ka seda aspekti, nii et eesti keele õpet, selle mõistmist ja arusaamist ja tähtsust tuleb igati rõhutada enne, kui see lihtsalt maha magatakse,» leidis Seifullen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles