Mustika juhataja: kahjude kokku arvutamine võtab aega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Mustika keskuses.
Põleng Mustika keskuses. Foto: Lugeja foto

Mustika Keskuse juhataja Valentina Liinsoo sõnul on põlengus kannatada saanud ligi 5000 ruutmeetrit kaubanduspinda ning kahjude kokku arvutamine võib võtta nädalaid.

Liinsoo ütles Postimees.ee’le, et tules said kõige rohkem kannatada elektroonikapood OnOff, mööblipood Masku ja arvutipood Enter. «OnOffist pole praktiliselt midagi järel,» ütles Liinsoo ja lisas, et ilmselt just selle kaupluse juurest sai tuli alguse. Täpsemalt peavad selle välja selgitama eksperdid.

Keskuse juhataja sõnul on nende kolme kaupluse juures sisse vajunud ka laekonstruktsioonid ja katus.

Lisaks on Liinsoo sõnul vingugaasist ja kustutusveest kahjustada saanud ka lähedal asuvad kauplused ja kaubanduspind. Kokku sai tema hinnangul kahjustada ligi 5000 ruutmeetrit kaubanduspinda.

Täna ei avata Liinsoo sõnul keskust külastajatele, kuid juba homme loodetakse avada Prisma ning teised põlengust kahjustamata jäänud ärid.

Liinsoo sõnul toimub kell 12 päästeameti koosolek, kus otsustatakse, milliste kaupluste juurde töötajad lubatakse ning kellel lubatakse oma kaup keskusest ära viia.

Keskuse juhataja sõnul tunduvad paljud ärid visuaalselt korras, kuid mürgine vingugaas võis kaupa rikkuda.

Liinsoo sõnul ei ole praegu võimalik anda hinnangut, kui suur on põlengu kahju. «Kahju on nii ehituslik kui ka kaubale tekkinud,» tõdes ta ning lisas, et selle kokku arvutamisega võib minna nädalaid.

Keskus oli tervikuna kindlustatud ning Liinsoo sõnul olid eraldi kindlustatud ka rentnike kauplused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles