Politsei ootab seaduse vastu eksinud rattureid teadmiste kontrolli

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei kontrollib juuli esimeses pooles tavalisest intensiivsemalt jalgrattureid, kuid annab karistamise asemel seaduse vastu eksinuile võimaluse ratta tehnilised puudused kõrvaldada ja oma teadmisi liiklustestiga kinnitada.

1.-15. juulini kontrollitakse Tallinnas liiklusjärelevalve käigus tavapärasest enam nii jalgratturite liiklemist kui jalgrataste tehniliste nõuete täitmist, näiteks kohustuslike helkurite, tulede ja signaalkella olemasolu.

Puuduste avastamisel alustatakse väärteomenetlust, kuid antakse neile, kes soovivad oma vigadest õppida ja rattaliikluse reegleid paremini selgeks saada, võimalus külastada ennetustelki. Kui inimene jalgratta tehnilised puudused kõrvaldab ja liiklustesti läbib, lõpetatakse suure tõenäosusega ka alustatud väärteomenetlus, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Ennetustelgid seatakse üles 19. juulil Pirital ja 26. juulil Rocca al Mares. Lisaks politseinikele on seal kohal ka rattatehnikud ning Tallinna kiirabi rattapatrull. «Valisime ennetustelkide asukohad selliselt, et sinna satuksid ka need ratturid, kes liiklusseadust rikkunud ei ole, kuid tahavad siiski oma rattaid või teadmisi kontrollida,» ütles ennetusprojekti juht, Põhja prefektuuri politseikapten Valdo Põder.

Viimase 12 aastaga on liikluses surma saanud üle 160 jalgratturi. Eelmisel aastal hukkus liikluses 13 ja viga sai 166 ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles