Kõlvart sõdib jätkuvalt vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikett Mihhail Kõlvarti Eesti-vastase tegevuse vastu.
Pikett Mihhail Kõlvarti Eesti-vastase tegevuse vastu. Foto: Toomas Huik

Tallinna linn vaidlustab halduskohtu otsuse, millega jäeti rahuldamata Tallinna kaebus vabariigi valitsuse korralduste peale mitte võimaldada õppekeele valikut mõnedes venekeelsetes gümnaasiumides.


Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul sätestab põhiseaduse paragrahv 37, et õppeasutuses, kus õpivad vähemusrahvused, võib kooli õppekeele valida õppeasutus, vahendas Raepress.

«Sealjuures on laste hariduse valikul otsustav sõna vanematel. Antud juhul on lapsevanemad läbi hoolekogude otsuste öelnud, et mõnedes gümnaasiumides, kus õpivad vähemusrahvuste lapsed peaks õppekeeleks olema vene keel. Eeltoodust tulenevalt on linnal kohustus austada lastevanemate põhiseadusele tuginevaid valikuid,» lisas Kõlvart.

Abilinnapea sõnul näitab senine koolide praktika, et saades kvaliteetset haridust emakeeles on võimalik õpilastel omandada ka riigikeel vajalikul tasemel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles