Ringkonnakohus küsib müügimaksu kohta Euroopa Kohtult eelotsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil
Statoil Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ringkonnakohus küsib seoses Tallinna ettevõtlusameti ja AS Eesti Statoil vahelise kohtuasjaga Euroopa Kohtult müügimaksu osas eelotsust.

Tallinna halduskohtu ja Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Kairi Küngas ütles BNSile, et kohus uuendas reedel selles asjas menetluse ning annab menetlusosalistele tähtaja Euroopa Kohtule esitatavate eelotsuse küsimuste sõnastamiseks. «See tähendab, et kohus veel asja sisuliselt läbi ei vaata,» lisas Küngas.

Tallinna halduskohus tühistas oma möödunud aasta 19. oktoobri otsusega Tallinna ettevõtlusameti otsused ning vabastas kütusemüüja Statoili Tallinna müügimaksu tasumisest. Ettevõtlusamet otsuste alusel nõuti müügimaksu tasumist Statoili müüdud aktsiisikaupadelt, välja arvatud sigaretid.

Varasema info kohaselt esitas Statoil 2010. aasta 19. novembril halduskohtule kaebuse, milles palus tühistada Tallinna ettevõtlusameti 2010. aasta 19. oktoobril ja 9. novembril tehtud otsused maksu mittetagastamise kohta. Samuti palus Statoil tunnistada õigusvastaseks ja jätta kohaldamata müügimaksu määruse säte osas, millega ei kehtestata erandit aktsiisikaupade müügimaksuga maksustamise vältimiseks.

Tallinn kehtestas müügimaksu 2010. aasta juunist ja paadimaksu sama aasta jaanuarist. Riigikogu võttis 2010. aasta septembris vastu kohalike maksude seaduse muudatuse, mis tühistas müügimaksu ja paadimaksu. Seadus jõustus selle aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles