Kesklinna valitsus tahab headele rentnikele eeliseid anda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Mihkel Maripuu

Kesklinna valitsus tahab muuta praegust äripindade rendileandmise korda, mille järgi tuleb rendilepingu lõppemisel uus rendikonkurss korraldada.


«Alates 18. augustist 2003 sõlmitud tähtajaliste lepingutega on tõepoolest nii, et nad lõpevad tähtaja lõppedes ning linn peab korraldama pinnale uue konkursi. Erandiks saab olla vaid otsustuskorras uue lepingu sõlmimine, mille põhjenduses peab sisalduma muuhulgas ka avaliku huvi olemasolu,» selgitas Kesklinna vanem Marek Jürgenson.

Niimoodi võivad tema sõnul ruumidest ilma jääda ettevõtjad, kes on ühes kohas aastaid tegutsenud ning korralikult lepingutingimusi täitnud. «Kesklinna valitsus pooldab seda, et saaksime pikenda lepinguid juhul, kui senine aastatepikkune koostöö on olnud stabiilne ning viljakas. Sel juhul tuleks uue lepingu sõlmimisel täpsustada vaid üüri hindu,» ütles Jürgenson.

«Sõltuvalt senisest koostööst meie lepingupartneritega oleme nõus taotlema ja kaitsma nendega ka tähtajaliste lepingute taassõlmimise taotlusi linnavalitsuses,» lisas ta.

Täna andis linnavalitsus kesklinna valitsusele loa korraldada senise Pika Jala restorani ruumide rendikonkurss ning anda Loewenschede torn rendile keraamikatöökojale.

Seda, et rendikonkursile ilmub mõni kahtlane pakkuja, kes senise rentniku kõrvale tõrjub, juhtub kesklinna vanema sõnul õnneks üliharva, kuid sellist võimalust ei saa kunagi välistada ning parem, kui linnaosavalitsus selleks valmis on.

Varsti lõpeb Jürgensoni sõnul näiteks vanalinnas Kuninga tänaval asuva restorani Mõõkkala ruumide rendileping ning sealgi peab kesklinna vanema sõnul uue konkursi korraldama. Selliste äripindade kasutajaid on vanalinnas umbes sadakond. Iga aastal vahetub neist uute tulijatega kuni kümnendik.

Praegu peavad linnaosavalitsused äripindade rendile andmisel järgima 2003. aastal linnavolikogu poolt kehtestatud «Linnavara kasutusse andmise korda», mis kehtestati vahetult peale toonaseid kinnisvaraskandaale peamiselt just kesklinna pindade kuritarvitamise ärahoidmiseks.

Jürgenson ütles, et kesklinna valitsus taotleb praegu linnavara kasutusse andmise korra paindlikumaks muutmist. Muuhulgas tegi linnaosavalitsus ettepaneku lisada sinna ka võimalus anda linna pikaajalistele ja korrektsetele koostööpartneritele uute lepingute sõlmimisel teatud eelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles