Piirkiirust ületanud Savisaarelt võeti autojuhtimisõigus

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Priit Simson

Politsei karistas Tallinna linnapead Edgar Savisaart kiiruseületamise eest rahatrahviga 80 trahviühiku ehk 320 euro ulatuses ja lisakaristusena võeti temalt ära autojuhtimisõigus 2 kuuks.

Edgar Savisaare tabas politseipatrull kiiruseületamiselt 6. juunil, kui ta juhitud auto kiiruseks mõõdeti Tallinn-Narva mnt 10,8. kilomeetril 84 +/-3 km/h. Kiirusepiirang on antud teelõigul seoses teetöödega 50km/h.

Liiklusseaduse § 227 lg 2 sätete kohaselt karistatakse mootorsõidukijuhti lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21-40 kilomeetrit tunnis rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

Sama paragrahvi lõige 5 punkt 1 alusel võib kohtuväline menetleja kohaldada lisakaristusena sõiduki juhtimisõiguse äravõtmist ühest kuust kuni kolme kuuni.

Savisaar saatis politseile vastulause talle kiiruseületamise eest koostatud protokollile.

Edgar Savisaar ületas teadaolevalt viimati kiirust mullu septembris, kui ta sõitis Tallinna-Narva maanteel lubatust 47 km/h kiiremini. Põhja prefektuur määras Savisaarele kihutamise eest karistuseks trahvi, mille suurus jäi 1000 euro piiresse.

Savisaar ületas kiirust ka 2007. aastal, kui ta peatati Lääne-Virumaal Vihula vallas. Ida prefektuuri Rakvere politseiosakond tegi otsuse, millega määras Savisaarele kiiruseületamise eest 3900 krooni trahvi ja võttis kolmeks kuuks juhiload ära.

1999. aastal ületas Savisaar Tallinnas Peterburi teel lubatud sõidukiirust 27 kilomeetriga tunnis ja sai selle eest 1230 krooni trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles