Haridusamet: lasteaia kohatasu tõstmist pole arutatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnupesa lasteaia kukulindude rühm.
Linnupesa lasteaia kukulindude rühm. Foto: Liis Treimann

Ehkki ajakirjanduses on räägitud seoses lasteaedade kokkuhoiurežiimiga ka ohust lastevanemate makstava lasteaia kohatasu tõusule, ei ole Tallinna haridusamet seda võimalust siiski veel kaalunud.

Samas märkis haridusameti hariduskorralduse teenistuse direktor Meelis Kond, et päriselt välistada ei saa praegustes oludes ühtegi asja.

Praegu on Tallinna lasteaedades lapsevanemate makstav kohatasu kaheksa protsenti miinimumpalgast ehk 348 krooni kuus lapse kohta. «Igal aastal on arutatud, kas tasub kohatasu määra tõsta, kuid seda pole siiski tehtud. Varasematel aastatel on see koos miinimumpalga tõusuga muutunud,» ütles Kond.

Ta viitas, et lasteaedade eelarvest moodustab enamiku siiski linna dotatsioon.

Haridusameti ökonoomikateenistuse direktor Tanel Keres ütles, et tänavuses linnaeelarves lastehoiu ja alushariduse teenuse pakkumiseks ette nähtud 766,6 miljonist kroonist moodustab lastevanemate makstav kohatasu alla kümne protsendi ehk 74,9 miljonit krooni.

Seda, kas lasteaedade eelarveid võib lisaks möödunud nädalal tehtud 8,5-protsendilist kokkuhoidu veel uusi kärpeid tabada, ei saanud Kond välistada. «See ei ole meie otsus, aga sellist juttu räägitakse igal pool. Hiljuti haridusministergi ju teatas, et pole välistatud riigieelarve teine vähendamine, mis siis meist rääkida,» lausus ta.

Lasteaia kohatasu tõstmist 650 kroonilt kuus 870 kroonini arutab Viimsi vald, kuid poliitikud pole ses asjas veel üksmeelele saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles