Tallinna linn alustas negatiivse lisaeelarve koostamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurkapital jälgib väljaantud raha kasutust väga hoolsalt.
Kultuurkapital jälgib väljaantud raha kasutust väga hoolsalt. Foto: Postimees.ee

Tallinna linna finantsteenistus alustas linna negatiivse lisaeelarve koostamist, ettepanekud linnavolikogule esitamiseks peaks esitatama aprilli alguses.

Linnapea Edgar Savisaar märkis linnavolikogu liikme Maimu Bergi arupärimisele vastates, et linnavalitsus ootas enne negatiivse eelarve koostamist riigipoolsete lõplike otsuste tegemist, vältimaks võimalikke mitmekordseid muudatusi linnaeelarves lühikese ajavahemiku jooksul.

«Kuna eelmisel nädalal riigi negatiivne lisaeelarve koos täiendavate seadusemuudatustega sai vastu võetud, on linnavalitsusel nüüd ka selge lähtealus eelarvemuudatuste koostamiseks ja linnavolikogule esitamiseks,» teatas Savisaar.

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra kinnitas, et linn on alustanud Tallinna eelarve muutmise protsessi. «Järgmisel nädalal arutab linnavalitsus tegevuskava ja eelarve muutmise ettepanekud esitatakse volikogule aprilli alguses,» lisas Kendra.

Ta ei soovinud välja tuua ühtki võimalikku kärpekohta, märkides, et kokkuhoiukohti otsitakse kõigilt kuluridadelt nii investeeringute kui tegevuskulude poolel.

«Summat hetkel numbriliselt ei saa öelda, sest veebruari tulude täitmise lõppandmed selguvad märtsi jooksul,» ütles Kendra, selgitades, et linnaeelarve korrigeerimiseks võetakse aluseks riigi kärpekava ning sellega kaasnenud seadusemuudatused ning uued prognoosid tehakse kahe kuu tegelike laekumiste pealt.

Detsembris kinnitas Tallinna linnavolikogu linna 2009. aasta eelarve summas 8,1 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles