Mupo ei suurenda bussijäneste jahtimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei bussikontroll
Munitsipaalpolitsei bussikontroll Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik ütles, et mupo pole saanud suunist linnakassa paremaks täitmiseks bussijäneseid usinamalt püüda või neile suuremaid trahve teha.

«Kuna meil on kindel inimeste ja gruppide arv, kes seda tööd vahetustega teevad, siis ei ole võimalik neist rohkem välja pigistada,» sõnas Järvik. «Ja mulle pole ka öeldud, et seda peaks tegema.»

Järvik lisas, et loomulikult võrreldakse eelmiste aastate trahviotsuste ja -summade arvusid, kuid mingit prognoositavat tulu ei saa ta siiski välja öelda: «Ma ei teagi seda, nii ei saa öelda, sest üks asi on määratud trahvid, teine asi aga nende laekumine - see sõltub juba ka kohtutäiturite tööst.»

Mupo juhi sõnul lähtuvad piletikontrolörid trahve määrates pigem miinimumsummast ja ehkki seadus annaks võimaluse ka trahvimäärasid tõsta, ei ole seda kavandatud.

Möödunud aastal laekus linnakassasse trahve 21,9 miljonit krooni ehk 127,2 protsenti aastaks plaanitust. Linna Linnakassa juhataja Silver Tamm ütles, et 2009. aasta eelarvesse on trahve kokku planeeritud 38,6 miljonit krooni, millest 25 miljonit krooni on piletita sõidu eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles