Tallinna piirile kavandatakse mitmetasandilist ristmikku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeeringualale jääv Rekkamehe Bistroo peab sügiseks oma praegusest asukohast kadunud olema.
Planeeringualale jääv Rekkamehe Bistroo peab sügiseks oma praegusest asukohast kadunud olema. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus võttis vastu Rahu tee, Peterburi tee ja Lagedi tee mitmetasandilise ristmiku maa-ala detailplaneeringu.


Planeeringuala hõlmab Rahu tee, Peterburi tee ja Lagedi tee sõlmpunkti ning selle lähiala, mis on vajalik mitmetasandilise ristmiku rajamiseks, vahendas Raepress. Peale teeobjektide on alale kavandatud seitse kahe- kuni seitsmekorruselist ärihoonet. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

«Planeeritud Väo liiklussõlm on ülelinnalise ja riikliku tähtsusega ehitis, mis ühest küljest on Peterburi tee osa ning teisest küljest osa Tallinna ringteest. Vähendatud mahus liiklussõlme ja ümbruse lahendus arvestab tasakaalustatult nii keskkonna ja linnaehituslike põhimõtete kui ka Tallinna ringtee liikluse ohutuse nõudega. Peamistes liikumissuundades on liiklus lahendatud ristumisteta, samas on tagatud transpordi juurdepääsud külgnevatele aladele, mis aitab kaasa piirkonna linnaehituslikule arengule,» seisab planeeringu seletuskirjas.

Planeeringu realiseerimine teeb lõpu ka seitse aastat Peterburi tee ääres tegutsenud Rekkamehe Bistroole. Nimelt väljastati selle toidukoha rajamiseks 2005. aasta aprillis ajutine ehitusluba, mis kehtis kuni 2005. aasta 1. septembrini. Sellest ajast alates on tegemist õigusliku aluseta ehitisega. Juuni keskel tehti bistroo omanikule ettekirjutus, et ehitis peab maantee äärest 90 päeva pärast kadunud olema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles