Linnahalli kõrval avati uuenenud Kalaturg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnahalli kõrval Kalasadamas avati täna uues ja värskes kuues Kalaturg, kus saab värsket kala osta igal laupäeval kella 10-16ni.

Linnapea Edgar Savisaar tõdes avapeol, et tänavu kevadel sai Kalaturust Tallinna Turgude osa ja see oli õige otsus. «Täna näeme Kalaturgu juba uues kuues ning parima kaubavalikuga. Kalamüüjad on saanud katuse alla, kai peal on hea jalutada ja merd nautida ning kõiki külastajaid ootab kohvik,» ütles Savisaar.

«Kalaturg on koht, mis viib kokku kalamehed ja värskest kalast lugupidavad ostjad. Ja kindlasti on Kalaturg ka kohaks, kuhu tulla jalutama, vaba aega veetma või lihtsalt meretuult nautima. Kalaturul on tänaseks koha leidnud 12 kauplejat, soovin neile häid kliente ja kõigile ostjatele parimat kaupa.»

Uuenenud Kalaturg on renoveerimistööde käigus saanud uue piirdeaia, istumiskohad ja müüjatele on valminud uued kauplemiskohad. Mere ääres on ka jalutustee ning märkimisväärselt on laiendatud laste mänguväljakute ala.

Erinevaid kalamüüjate lette oli kümmekond. Müügil oli nii värsket, jahutatud, kuivatatud kui ka suitsutatud kala. Suurem osa müüdavast oli kodumaine, kuid sekka oli ka Norra lõhet ja Soome siiga. Kalavalik oli rikkalik, räimest, kohast ja latikast angerjate, haugide ja särgedeni. Müügil oli ka Lõuna-Aafrika säga, mis polnud pärit mitte lõunapoolkeralt, vaid Lõuna-Eesti kalakasvatusest. Lisaks kalale kaubeldi ka värskete aiasaaduste, hapukurkide ja pirukatega. Vastavatud Rõõmsa Räime merekohvikus sai keha kinnitada kalasupiga.

Kalaturu avamise puhul oli turu värava lähistele sisse seatud telk, kus korraldati kultuuriprogrammi. Esinesid näiteks noor mustkunstnik Fred-Erik Johanson ning rahvalik ansambel Tuulelõõtsutajad. Pillemeeste muusika meelitas ka Põhja-Tallinna linnaosa vanema Karin Tammemäe platsile valssi keerutama.

Tallinlaste isu värske kala järgi oli nii suur, et juba keskpäeval tundus, et kalaturg saab juba enne kella 16 tühjaks müüdud. Ka kalapüüdjate ja -müüjate huvi kauplemisvõimaluse vastu oli suur ning kõik müügiletid olid juba päevi varem reserveeritud.

Lapsed said hullata purjekat kujutaval mänguväljakul ning huvilised uudistada Eesti vanimat purjelaeva, 1907. aastal Norras ehitatud kahemastilist kuunarit Blue Siriust. See viis soovijaid ka Tallinna lahele lõbusõidule.

Kalaturgu haldab Nõmme turu baasil loodud linna ettevõte Tallinna Turud. Kalaturg hakkab toimuma igal laupäeval kella 10st 16ni linnahalli kõrval Kalasadamas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles