Nõmme turu kõrvale tekib pilkupüüdev rattaparkla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turu kõrvale rajatakse rattaparkla, mille elementidest saab kokku lugeda linnaosa nime.
Nõmme turu kõrvale rajatakse rattaparkla, mille elementidest saab kokku lugeda linnaosa nime. Foto: Peeter Langovits

Nõmme turu kõrval valmib järgmiseks nädalaks jalgrattaparkla, kus rattaid saab kinnitada umbes meetrikõrguste tähtede külge, mis moodustavad kaugele paistva kirja «Nõmme».


Nõmme linnaosavanema Erki Korpi sõnul teeb linnaosavalitsuses sündinud omapärase kujundusega parkla idee teoks OÜ Loomeala. «Sel hooajal alustasime rattaparklate ehitamist. Kõigepealt rajati rattaparklad koolidesse. Ja kuna Nõmme turu kõrval on tühi nurk, kus oli ka varem mingi väike ja kööbakas rattaparkla, siis leidsime, et ka sinna võiks korraliku parkla teha,» rääkis Korp.

Nüüdseks ongi kõikide Nõmme koolide juures korralikud jalgrattaparklad. Kõige uhkem rattaparkla tehti Rahumäe põhikooli juurde. Nemad said endale ühe europrojekti toel teha lausa katusega hoidla, kus kevadel-sügisel saab hoida jalgrattaid ja talvel kelkusid.

«Rattaparklate rajamisega kerkivad alati üles maaküsimused. Nõmme keskuses turu kõrval seda probleemi ei olnud. Sealsamas on ka von Glehni kuju, mille juures posti otsas on 360 kraadi liikuv valvekaamera,» lisas Korp.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles