Linn annab Mustamäe kiriku jaoks maad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili 9 krunt Mustamäel, kuhu tulevikus kerkib kirik.
Kiili 9 krunt Mustamäel, kuhu tulevikus kerkib kirik. Foto: Kaader TV3 videost

Järgmisel nädalal allkirjastavad Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Andres Põder ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar Kiili tn 9 kinnistule hoonestusõiguse seadmise lepingu.


Tallinna linna omandis olevale Kiili tn 9 kinnistule EELK kasuks hoonestusõiguse seadmisega saab juriidilise vormistuse varasem kokkulepe rajada koostöös Mustamäele pühakoda, teatas Raepress.

Ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega Kiili tn 9 kinnistule pindalaga 6641 ruutmeetrit seatakse EELK kasuks tasuline hoonestusõigus 99 aastaks. Hoonestaja kohustub ehitama kinnistule sakraalhoone, mis peab olema kasutusvalmis hiljemalt kümne aasta pärast.

Kirik on plaanis rajada eeskätt annetuste toel. Kirikuhoonesse on lisaks koguduse tavategevusele jumalateenistuste, koguduse ringide ja ürituste näol planeeritud ka kontsert- jms laiemale avalikkusele suunatud tegevus. Hoonesse kavandatakse ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks, erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis, kiriku köök (supiköök) ja kiriku kantselei koos abiruumidega.

Hoonestusõiguse seadmise tingimuste kohaselt peab kirikuhoone ehitus algama hiljemalt kolme aasta pärast ning kirik kasutusvalmis olema hiljemalt kümne aasta pärast, arvates linna ja EELK vahel hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisest.

EELK konsistoorium pöördus linnavalitsuse poole palvega leida lahendus EELK Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse ruumiprobleemidele, eesmärgiga rajada Mustamäele kirik, mis vastaks tänapäeva ühiskonna vajadustele ning pakuks Mustamäe elanikele võimalust käia kirikus oma kodukoha lähedal. Praegu üürib kogudus ruume Mustamäe Linnaosa Valitsuse soklikorrusel aadressil A. H. Tammsaare tee 135.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles