Galerii: USA transpordilaev seisab Tallinna lahel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna reidil seisab mitmendat päeva USA mereväe transpordilaev John P. Bobo, mis osales Paldiskis liitlasvägede vastuvõtuõppusel BALTOPS.

Selle raames laadisid merejalaväelased Paldiski sadamas 9. - 14. juunini maha tehnikat, seadsid selle lahingukorda ja viisid läbi tehnika maale toimetamise demonstratsiooni.

200 meetri pikkuse aluse tehnika ja relvastuse sekka kuulub muuhulgas 14 tanki, 175 maastikusõidukit relvastusega, kuus 155-mm haubitsat ning amfiib- ja meditsiinisõidukeid. Pärast õppust Paldiskis suundus laev Tallinna, kus seisab reidil, kuni täiendatakse varusid ja meeskond puhkab, öeldi Postimehele USA saatkonnast.

Meeskonna traditsiooniks on teha välismaal missioonidel käies ka kohaliku kogukonna heaks vabatahtlikku tööd ja Tallinnas käidi värvimas Tondi Põhikooli raudaeda. Merejalaväelased andsid uue värvikihi umbes 100 meetri pikkusele aialõigule kooli ees ning kohtusid suvises linnalaagris viibivate õpilastega, kellega ajasid juttu ja tegid koos pilti, teatas saatkond.

Tallinna reidilt lahkub laev tõenäoliselt lähiajal, täpne kuupäev pole teada, öeldi Postimehele USA saatkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles