Tallinnas muutub detailplaneeringute menetlemine ladusamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks

Linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule uue Tallinna linna ehitusmääruse eelnõu.


«Uus ehitusmäärus muudab planeerimisprotsessi kiiremaks, lihtsamaks ja läbipaistvamaks. Uue ehitusmääruse rakendamine tagab planeeringute menetlemise aja lühenemise, planeeringute menetluse parema jälgitavuse ning planeeringute menetlemisel halduskoormuse vähendamise,» ütles linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik Raepresi vahendusel.

Ühe peamise muudatusena loobutakse detailplaneeringu eskiisi koostamise nõudest. Tallinnas viiakse enne detailplaneeringu algatamise otsustamist läbi töömahukas detailplaneeringu eskiisi menetlemine. Eskiisiga pakutakse välja esialgne lahendus, mille põhjal oleks võimalik otsustada, kas sellisel eesmärgil kavandatav detailplaneering on üldse realiseeritav ja piirkonda linnaehituslikult sobilik ehk kas üldse on perspektiivikas sellist detailplaneeringut algatada.

Hallik tõdes, et samas võtab eskiisi koostamine ja menetlemine kolmandiku kuni poole planeeringu koostamisele kuluvast ajast ja seega peaks detailplaneeringu menetlemisele eelnevast dubleerivast eskiisimenetlusest loobumine menetlusaega märkimisväärselt lühendama.

«Teiseks oluliseks muudatuseks on, et detailplaneeringu esitamine, menetlemine ja kooskõlastamine peab hakkama toimuma elektrooniliselt. See lühendab detailplaneeringute menetlemisele kuluvat aega ja muudab kogu süsteemi läbipaistvamaks ja lihtsalt jälgitavaks Menetlusprotsesside jälgitavuse parandamiseks registreeritakse kõik menetlustoimingud ja nendega seotud dokumendid Tallinna planeeringute registris,» selgitas Hallik.

Linnaplaneerimise amet menetleb aastas umbes 300 detailplaneeringut ning väljastas eelmisel aastal ligi 1880 ehitusluba. Menetletavate planeeringute arv on püsinud viimaste aastate lõikes stabiilsena, kuid vahepeal vähenenud ehituslubade väljastamise arv on hakanud kasvama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles