Pealinna koolides algas sooviavalduste esitamine hoogsalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. klassi sisseastumiskatsed Inglise Kolledžis möödunud kevadel.
1. klassi sisseastumiskatsed Inglise Kolledžis möödunud kevadel. Foto: Mihkel Maripuu

Eile alanud avalduste vastuvõtt Tallinna koolide esimestesse klassidesse on hoogsalt käima läinud, mõneski tuntumas kesklinna koolis on juba soovijaid mitu korda enam kui 1. septembril avatavates klassides õpilaskohti.

Gustav Adolfi gümnaasiumis saab sügisel kooliteed alustada 56 juntsut, kuid juba tänaseks on avalduse esitanud 60 last. Juba paar aastat tagasi suurendati kooli teeninduspiirkonda ja esimesed klassid täidetakse kohalike lastega, mistõttu on ülelinnaliste soovijate hulk vähenenud, selgitati koolist.

21. koolis avatakse sügisel kolm 24 õpilasega esimest klassi, kuhu võetakse lapsi üle linna. Esimesse klassi astumiseks on avaldusi esitatud üle 50. Dokumentide vastuvõtt algas juba 25. veebruaril.

Inglise kolledžis on registreeritud juba üle 130 lapse, ehkki sügisel võetakse kahte avatavasse klassi kokku 56 last.

Kõige suurema huvi tundub aga olevat Reaalkoolis õpingutee alustamise vastu, kuhu oli täna lõunaks esitatud juba 254 avaldust 60 kohale. Koolist öeldi, et esimestel päevadel esitatakse alati ära suurem osa sooviavaldustest, hiljem «tilguvad» lisaks vaid üksikud huvilised.

Ka gümnaasiumi soovijate avalduste vastuvõtt algas kolmes ühiselt katseid korraldavas pealinna koolis - Gustav Adolfi gümnaasiumis, Tallinna Inglise kolledžis ja Tallinna reaalkoolis. Kolme kooli peale kokku on huvilisi registreerunud juba 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles