Lasnamäel tegutseb töötute klubi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Lindakivi kultuurikeskuses tegutseb Tallinna esimene tööklubi, mis aitab üle 50-aastastel inimestel end videotreeningu ja rühmatöö abil tööandjatele ahvatlevamaks muuta.


Klubis analüüsivad inimesed psühholoogi käe all enda positiivseid külgi, kirjutas Pealinn.


Samuti tehakse videotreeninguid, kus inimesed saavad rollimängude kaudu analüüsida enda käitumist näiteks töövestlusel. Hiljem õpitakse dokumentide vormistamist ja enesereklaami oskust.

Klubi tööd juhtiva MTÜ Mahena psühholoog Maarika Juuse nimetab ettevõtmise eesmärgiks soovi näidata, et ka vanemas keskeas inimesed saavad tööjõuturul hakkama, kui neid vaid veidi abistada. «Nooremad teavad paremini, kust ja kuidas tööd otsida, selles vanuses inimesed on aga ilma juhisteta,» rääkis Juuse.

Ka tööklubi korraldamisega seotud sotsioloog Iiris Pettai leiab, et selline ettevõtmine on väga vajalik. Inimesed on kursusest väga huvitatud ja tung sinna on suur. «Sellele vanusele korraldatakse tööklubi esimest korda Eestis, varem on neid vaid noortele tehtud,» lausus Pettai.

Tööklubi tegutseb Tallinna kodurahu programmi raames ja käib Lindakivis koos esmaspäeviti, ühel nädalal eesti-, teisel venekeelne rühm. Kella 11-16 kuulatakse loenguid ja tehakse rühmatööd, sellele lisandub korralik lõunasöök ja soovi korral ka individuaalne nõustamine päeva lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles